08 – 587 196 00

Microsoft Authenticator

microsoft-authenticator

Vi är många som sitter med ett dussin lösenord till olika portaler, webbsidor och konton. Både privat och i jobbet. För att underlätta väljer många oftast samma lösenord på flera ställen för att göra det enkelt för sig själva. Men det är som att lämna ytterdörren olåst och vem som helst kan kliva in och sno dina saker...

Idag är hackers, virus och maskar så pass intelligenta så om dom hackar ett av dina konton kan dom även komma åt resterande. Därför måste vi som användare tänka till när vi väljer lösenordsskydd till våra konton. Men det räcker inte heller i många fall tyvärr. Dessa bottar är så pass smarta att vi måste skapa hårdare säkerhetsnät kring våra personuppgifter och konton. Vi rekommenderar därför våra kunder och andra att installera och skapa en tvåstegsverifiering. Detta för att skapa ett ytterligare skyddsnät kring dina konton.

Microsoft Authenticator är en applikation som du enkelt laddar ner till din telefon, följer instruktionerna och du är snabbt igång. Främst är Microsoft Authenticator utformat för ditt Microsoft-konto men går även att koppla till dina andra konton med hjälp av engångskoder.

Logga in utan krångliga lösenord till ditt Microsoft-konto

Med Microsoft Authenticator applikationen kan du för ditt Microsoft-konto faktiskt slippa komma ihåg lösenord och bara logga in med hjälp av ansiktsigenkänning, fingeravtryck eller pin-kod, men fortfarande med högsta säkerhet. Betydligt enklare och smidigare för dig som användare.

Lösenord går alltid att använda
Att tillägga kommer du oavsett om du väljer att lägga till en annan typ av verifering så kan du alltid använda ditt lösenord för att komma in på ditt konto.

Vill du ha utökad säkerhet? Använd tvåstegsverifiering

Microsoft Authenticator kan även användas som ett ytterligare skydd för dig som vill säkerställa ditt konto och skärpa säkerheten kring din data,dokument och filer, så kallad tvåstegsverifiering. Detta innebär att stället för att ersätta lösenordet med pinkod, ansiktsigenkänning eller fingeravtryck så lägger du till det utöver lösenordet för att få en tvåstegsverifiering till ditt konto.

Vill du koppla fler konton än Microsoft?

Du kan lägga till valfritt onlinekonto då applikationen stödjer branschstandarden för tidsbaserade engångskoder.


 

Läs mer om våra tjänster