08 – 587 196 00

Våra tips i Office App

Förra veckan lanserade Microsoft en uppdaterad Office applikation som ger dig åtkomst till dina dokument och filer - i en app - direkt i mobilen! Vi testade den och hittat flera smarta funktioner och ger våra tips om hur vi har använt den i vår arbetsvardag!

1. Scanna in fysisk text och bild och placera i rätt mapp direkt.

"Jag använder appen för att fota av mötesanteckningar, en skiss/ritning eller information på en whiteboard. För att sedan kunna lägga den direkt i rätt mapp med hjälp av mobilen. Otroligt smidigt och jag undviker massa extra jobb av att skicka bilderna till min mail, eller fråga efter de anteckningar som togs under mötet. Jag har redan allt med hjälp av några enkla knapptryck i mobilen."- Emma, marknad. 

Har ni för vana att kanske fota av gemensamma anteckningar från ett möte? Eller för den delen vill dokumentera någonting som sägs eller görs vid ett möte med någon utan att behöva transkribera, återkoppla eller fråga andra om denna information i efterhand? Då är Microsoft Office app som gjord för dig!

microsoft-office-app

2. Kunna samla dokument och filer från flera lagringstjänster

"Innan hade jag separata appar för mina word, excel och powerpoint filer och ytterligare en för företagskontot på dropbox. Nu kan jag äntligen samla allt i ett och samma dokument. Betydligt lättare att navigera och arbeta mobilt när jag kan hitta allting på en och samma plattform." - Alexander, IT. 

Med Microsoft Office app kan du enkelt samla inte bara din office-dokument utan även dokument från Dropbox, Box, iCloud och Google Drive. Oavsett om du vill komma åt ett privat dokument eller arbetsdokument hittar du allt enkelt i en och samma app.

3. Ny nivå av tillgänglighet och åtkomst. 

Det har hänt att jag varit i en situation där jag inte har min dator tillgänglig, men vill dubbelkolla något i ett av våra produktblad eller avtal för att till exempel återkoppla till en kund. Innan fick jag kanske ringa en kollega eller återkomma senare till kunden, men nu behöver jag inte det! Nu kan jag enkelt hitta den information jag behöver direkt i mobilen. - Johan, Account manager. 

Med applikationen når du en ny nivå av tillgänglighet av ditt arbete, dina privata filer och behöver aldrig känna dig bunden till en dator igen.

4. Signering på språng

"Som ansvarig sitter jag ibland med beslut som jag måste godkänna för att ett projekt, en beställning eller process ska kunna gå vidare och det underlättar väldigt mycket för mig att kunna göra det mobilt. Våra arbetsflöden blir mer effektiva, andra parter slipper uppehållas i deras arbete och i slutändan kan vi snabbare nå mållinjen! "- Alexander, IT. 

Händer det att du sitter på väg någonstans och snabbt behöver signera och godkänna ett dokument för att gå vidare i en process? Med Microsoft Office appen kan du enkelt signera direkt i mobilen eller surfplattan och inte uppehålla arbetsflödet mer än det behövs.

5. Fler smarta funktioner är på väg - Sätt igång redan idag!

Microsoft tillkännager också att fler funktioner är på väg. Bland annat;

  • Word-diktering - Med hjälp av röstkommando kan du förvandla din röst till skriven text.
  •  Excel - Redigera och visa data i excel tabellrad på ett överskådligt och lätthanterligt sätt i gränssnittet på en mindre skärm.
  • Powerpoint Designer - Du skriver ditt innehåll och agenda för din presentation i en enkel disposition och Designer förvandlar sedan detta till en presentation med rätt utformning, struktur och utseende av ditt innehåll.

Mer information

Applikationen är gratis och det enda du behöver göra är att logga in med ditt Microsoft-konto, så kommer du enkelt åt dina filer och dokument direkt i mobilen eller på surfplattan. Du kan även koppla ditt konto om du använder externa lagringstjänster så som Dropbox, Box, Google Drive och iCloud. Allt i en och samma app.

I november gick Microsoft ut med en beta-version av Office applikationen och tiotusentals människor laddade snabbt ner applikationen och Microsoft förstod att efterfrågan av denna typ av applikation var stor, så modifieringar och förbättringar har gjorts och nu går applikationen att hitta både för iOS och för Android(dock med något begränsat stöd men något Microsoft jobbar på).

Kom igång redan idag

App för android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.officehubrow
App för iOS: https://apps.apple.com/app/microsoft-office/id541164041

Vill du läsa mer?

Kontakta oss Gå till nyheter