08 – 587 196 00

Möten i Microsoft Teams

Möten i Microsoft Teams

Hur du kommer igång med möten i Microsoft Teams.

1. Anslut dig eller starta ett möte.

Detta kan du göra på olika sätt. Först och främst startar du ett möte genom att klicka på ikonen med en videokamera som finns i nederkant av chatt-fältet längst ner i konversationen. Ikonen Möte nu  Detta kan du göra både i enskilda konversationer eller i gemensamma kanaler eller team. Du kan även ansluta till ett möte genom att klicka på ikonen Ikonen Möte nu och välja anslut.

2. Bjud in till ett möte internt.

När du vill skapa en mötesinbjudan som ska skickas internt till ett Team eller en kanal klickar du på kalender och sedan på "Nytt möte". Du väljer sedan vilken kanal du vill ska bjudas in alternativt vilka deltagare. Lägg sedan till en beskrivning och schemalägg. Mötet är nu synligt för alla personer som är inbjudna till mötet.

3. Bjud in externa kunder.

Tillvägagångssättet är densamma som ovan förutom att du skriver i mailadressen till den du vill ska delta i mötet. Deltagaren får en länk i ett mail som personen kan ansluta via när det är dags för mötet. Oavsett om deltagaren själv använder Teams eller inte, går det att ansluta via webb-versionen.

4. Dela din skärm under mötet.

Det kan underlätta att visa istället för berätta så du kan även i ett möte visa ditt skrivbord, en app eller fil när du sitter i möte. I mötesvyn under mötet har du en knapp med en pil och en skärm. Klicka på denna och du kommer att dela ditt skrivbord med resten av mötesdeltagarna.

 

5. Visa en presentation för andra.

När du ska presentera exempelvis en powerpoint, dokument, skiss eller annat kan du enkelt, via samma knapp som ovan, välja att dela en fil och visa presentationen. På så sätt kan alla deltagare följa ditt resonemang och mötespunkter med stöd i din presentation.

6. Fortsätt att jobba på sidan av.

Vill du kolla ett mail, dubbelkolla en dokument eller se annan aktivitet under mötet så är det inga problem. Klicka utanför mötet så ser du snabbt att fönstret för mötet kommer förminskas och lägga sig i överkant till vänster. Klicka tillbaka på fönstret för att återgå till stor skärm.

Källa: Microsoft

 

Få en kostnadsfri genomgång

microsoft teams icon

Vill du få senaste nytt om Microsoft Teams?
Registrera dig för vårt nyhetsbrev så får du alltid information om nya funktioner!