08 – 587 196 00

Bjud in till Teams möte i Outlook

bjud-in-till-mote-i-teams

Bjud in till Teams möte via Outlook kalendern

Ett av de fantastiska fördelarna med Microsoft Teams är att du kan få större översikt och kontroll över ditt kommunikationsflöde - och slippa ha en ständigt överfull inkorg.

Vi vet dock att mailen är kärnan till mycket kommunikation och Microsoft har därför skapat smarta lösning för hur du kan underlätta kommunikationen mellan dessa två plattformar.

1. Bjud in till möte i Teams via Outlook.

Gå in i din kalender-vy och gör "de vanliga" stegen för att skapa möte. När du får upp vyn där du bjuder in deltagare finns en knapp som säger " Teams möte" - Klicka på knappen och det kommer automatiskt skickas med en länk till mottagaren som hen kan klicka på och delta i mötet när det är dags. Detta gäller oavsett om mottagaren själv är Teams-användare eller inte.

microsoft teams icon

Vill du få senaste nytt om Microsoft Teams?
Registrera dig för vårt nyhetsbrev så får du alltid information om nya funktioner!

 

2. Vidarebefordra ett mail till en Teams kanal

Du kan även vidarebefordra mail direkt från inkorgen till en specifik kanal i Teams. Exempelvis om en extern part kommit med en beställning som bifogas i PDF. Då kan du enkelt vidarebefordra denna till vald kanal och ni kan tillsammans gå igenom en handlingsplan för denna process. Mycket smidigt och ni undviker enskild mailkorrespondens, borttappade beslut och ostrukturerade diskussioner.

Källa: Microsoft

Fler artiklar om Teams:

Se vårt utbud av IT-tjänster