08 – 587 196 00

Smarta hacks för Teams

Letar du efter smarta funktioner i Teams? Vi listar flera hacks som kommer att underlätta din vardag och förhöja din upplevelse direkt!

teams-funktioner

Tagga personer så de lägger märke till ditt meddelande

Precis som på andra sociala plattformar kan du med ett @omnämnande i en chatt skapa en avisering hos personen du taggar så att den personen blir notifierar och med stor sannolikhet ser ditt meddelande snabbare. Kan även användas för att tydliggöra fördelningen av arbetsuppgifter i ett projekt eller skapa en "vibb" om du väntar ett svar som tar för lång tid.

Fäst Team-kanaler så att de dyker upp över i listan

Ju fler avdelningar, områden och projekt ni väljer att dela upp i Team samt kanaler, desto mer att hålla reda på. För att underlätta för dig kan du fästa de kanaler du prioriterar högst vilket gör att de hamnar överst i listan. På så sätt kan du se till att du aldrig missar meddelanden i just de kanalerna.

Aktivitetsaviseringar

Högst upp i flik-fältet har du en ringklocka, denna symboliserar aktivitet. Beroende på hur du själv har valt att ställa in dina aviseringar kan du här följa de aktiviteter som görs i dina olika kanaler. Exempelvis om du blir omnämnd @ eller andra har kommenterat på en tråd du startat, eller skrivit ett eget inlägg. Som sagt - du ställer in dina avisering själv. 

Brusreducering i möten

Är du också trött på att diskmaskinen i bakgrunden hörs i dina möten? Eller bygg-arbetet som pågått i 3 månader utanför din lägenhet? Eller för den delen inte gärna vill dela alla ljud som förekommer hos dig med dina mottagare? Med hjälp av brusreducering så höjer du upplevelsen både för dig och för mötesdeltagarna i ditt nästa möte!

teams funktioner

Historik i Teams

En funktion i Teams som har kommit att bli väldigt uppskattad är historik-funktionen. Istället för att klicka dig fram och tillbaka bland kanaler och Team kan du lätt "Gå bakåt" i din historik och hitta tillbaka till en plats du nyligen befann dig på i verktyget.

teams funktioner

Källa: Microsoft

Vill du veta mer om Microsoft Teams, hur du kommer igång och skapar de bästa förutsättningarna i Teams, kika på våra övriga artiklar;

Läs mer om våra tjänster