08 – 587 196 00

Hur du delar filer i Microsoft Teams

dela-filer-i-microsoft-teams

Vi visar dig hur du kan dela och ladda upp filer i dina kanaler och team i Microsoft Teams. På så sätt kan du enkelt samarbeta tillsammans med dina kollegor och externa parter.

 

1. Ladda upp filer till en kanal

Klicka på Teams ikonen och välj kanal. I mitten av skärmens överkant hittar du flikar som varav en är döpt till "Filer". Här kan du enkelt ladda upp det dokument eller fil du önskar dela. På så sätt kan ni samla alla relevanta dokument för just den kanalen på ett och samma ställe.

2. Skicka en fil direkt i en chatt-konversation

Ibland räcker inte ord utan någonting behöver visas. Du kan enkelt dela en fil i en konversation precis som i ett mail. I ditt meddelande fält i din konversation hittar du en bifoga-symbol. Klicka på den och välj sedan vilken plattform du vill hämta filen ifrån.

hur-du-delar-filer-i-microsoft-teams

3. Hitta alla filer i kanalens/chattens fil-bibliotek

Varje chatt/kanal har en flik som heter filer. Där samlas de filer och dokument som delats. De personer som har tillgång till kanalen har alla möjlighet att redigera filerna om de inte skyddats innan de har laddats upp.

hur-du-delar-dina-filer-i-microsoft-teams

4. Redigera filerna direkt i Teams

I ert fil-bibliotek kan du även redigera filen direkt i Teams. Därmed kan ni enkelt samarbeta i en och samma fil eller dokument och undviker scenario "utkast nr. 14:1". Har du exempelvis laddat upp ett word-dokument kan du enkelt klicka upp det - få vyn av ett öppnat Worddokument - redigera och kommentera - för att sedan spara och stänga dokumentet. Dina kollegor kommer därefter se dina ändringar från deras vy.  Smidigare samarbete helt enkelt.

Vill du veta mer om Microsoft Teams?

Läs mer om våra tjänster

microsoft teams icon

Vill du få senaste nytt om Microsoft Teams?
Registrera dig för vårt nyhetsbrev så får du alltid information om nya funktioner!